4. – 8. децембар

ИГРА ПАРНИМ СЛИКАМА

 

Деци ћемо дати 4 до 5 парних слика. Свако дете ће изабрати једну слику. Имаће задатак да покаже и именује шта се налази на његовој слици. Затим ће свако пронаћи својој слици пар, још једног: петлића, мацу, куцу… и сложити своје слике да буду заједно. Затим ћемо усложњавати задатке у игри парним сликама.

Даћемо деци слике које показују исте ликове, али у различитим активностима: маца спава, пије млеко, игра се клупчетом; слике које показују ликове у различитим расположењима: девојчица која се смеје и она која плаче; слике на којима су приказани ликови у различитој величини: велики меда, мали меда… Потом ћемо тражити од деце да пронађу различите сличице и да кажу шта је на њима слично, шта је приказано.

Развоју уопштавања функције говора помажу и слике на којима је насликан исти предмет, али у разним бојама: црвени и жути балон, црвени и жути ауто, црвена и жута лопта; иста радња коју изводе различити ликови: мачка и пас једу, гуска и патка пливају и сл. На овај начин подстичемо децу на вербалну и невербалну комуникацију и употребу простих реченица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *