4. – 8. децембар

ПОНЕДЕЉАК: Деца усвајају појам месеци у години с акцентом на децембар о последњи. Играмо игру Чаробна торба у којој се налазе картице са апликацијама карактеристичних за сваки месец. Ређаћемо их по хронолошком реду. На усвајање наведеног служимо се текстом приче Кућа дванаест месеци.

International kindergarten – АAISEC – међународно удружење студената – студент из Кореје – часови енглеског језика, упознајемо Кореју – 10 часова

УТОРАК: Израђујемо кућу дванаест месеци помоћу слика и хамер папира. Смишљамо причу помоћу фотографија у кући. Правимо календар за децембар месец.

International kindergarten – АAISEC – међународно удружење студената – 10 часова

СРЕДА: Говоримо о славама које се славе овог месеца.  Наговештавамо којег је датума Нова година. Узимамо календар и проналазимо децембар месец. Лепимо слику славског колача на 19. када је Никољдан, лепимо слику јелке на 31. Заједно са децом разговарамо о активностима које  нас чекају овог  месеца. Децембар је месец када украшавамо јелку. Узимамо дванаест пластичних теглица, где свака преставља један месец. Током целе наредне године постепено их пунимо како би деца визуелно запажала  како пролази време. Правимо дванаест кругова где сваки преставља један месец. Фотографишемо децу и исписујемо њихове рођендане. Пошто се наведене јединице односе на време са децом обрађујемо појам мерење времена.

ЧЕТВРТАК: Доносимо апликације лампиона. Изводимо покретну игру Пронађи ме и Смести на своје место. Постављамо 3д јелку. Деца покушавају да пронађу сакривене лампионе у соби и сместе на дрво јелке. Украшавамо нашу новогодишњу  јелку.

ПЕТАК: Слушање песме Седмица, месец, година у извођењу Миње Суботе. Водимо разговор о ономе што су деца доживела, како су разумела песму и шта им се свидело у њој.

International kindergarten – АAISEC – међународно удружење студената – 10 часова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *