28. август – 1. септембар

ПОНЕДЕЉАК: Развој говора – шљива

Сезона је шљива и желимо да се позабавимо овом дивном воћком. Разговараћемо о карактеристикама, где расте и о томе како би је дозивали да нам падне са гране. Дозивамо је разним именима, шљивко, шљивице, шљивојко, шљиветино… Измишљамо разне надимке и маштамо колико их је само на дрвету. За ужину ћемо наравно јести шљиве.

УТОРАК: Уређивање паноа. Лето полако измиче, па заједно мењамо сезонско дрво. Уместо трешње сада ће то бити шљива. Користимо картон, салвете и темпере. Рад је групни.

 СРЕДА: Слушање музике: Хор Колибри – „Какви су моји тата и мама.“

ЧЕТВРТАК: Сређивање кутије са изгубљеним играчкицама. Истражујемо шта се ту крије, погађамо чије ли је и успут се играмо. Ту су ситнице – играчке, шналице, сличице. Развијамо код деце осећај за лепо и чисто, учимо да чувамо туђе ствари и увек вратимо оно што није наше.

 ПЕТАК: Делови дана – јутро, подне, вече. Учимо шта се дешава у ком делу дана да би се деца лакше орјентисала. Њихов дан је када иду у вртић углавном исти тако да се према њему управљамо. Користимо налепнице карактеристичних момената – четкицу, пиџаму, месец, ручак, лопту, бициклу…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *