28. новембар – 2. децембар

ПОНЕДЕЉАК: Ускочи у поље – На тепиху су поређане подлоге разних боја. Задатак за дете је да са малог одстојања ускочи у задату боју. Они који не знају боје, добиће малу помоћ од другара.

УТОРАК: Данас темперама украшавамо почетно слово свог имена. Користићемо припремљена слова по којима ћемо прстићима отискивати боју. Деца тако развијају свест о себи и индивидуалност – иста имена не значе исто дете. Подстичемо самопоуздање у групи – свако дете је вредност за себе.  

СРЕДА: Крава – домаћа животиња, карактеристике, станиште и користи, опонашање. Користимо апликације и играчке, слике из књига и слагалице за спајање делова тела.

ЧЕТВРТАК: Котрљање лопте – Поделићемо се у две групе. Једна група ће котрљати лопту, а друга ће ширити ножице да лопта прође. Развијамо крупну которику, спретност и окретност.

ПЕТАК: Данас нам је стигло писмо из другог вртића. Дечак и девојчица су се посвађали око гуралице. Њихова васпитачица тражи помоћ од нас, како да објасни деци да играчке треба да се деле. Покушаћемо заједно да решимо проблем. Ова активност подстиче социо емоционални развој детета.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *