19. – 23. септембар

ПОНЕДЕЉАК:

„Спретни прстићи“ – развој фине моторике, координације око-рука. Вајамо од теста у боји користећи оклагије и друге алате. Подстичемо децу да одвајају велико и мало парче, именујемо шта смо направили, правимо изложбу дечјих радова.   

УТОРАК:

„Скочи као, као…“ – Децу ћемо подстицати да имитирају животиње које скачу, налоге ћемо наизменично гласно или тихо. Одрасли ће с времена на време погрешити и рећи: „Скочи као глиста!“ Тако деца вежбају пажњу. Ова активност помаже новој деци да с еукључе у заједничку игру, развија спретност, окретност, подстиче сарадничке односе и емпатију.

СРЕДА:

„Лек за душу“ – Деца воле да слушају музику, па се данас крећемо у ритму одређене песме. Ако је песма „спора“ деца се њишу као гране на ветру, ако је „брза“ подижу руке, мућкају главице, скакућу… Усмераваћемо пажњу деце на поједине делове песама.

ЧЕТВРТАК:

„Ми се не бојимо, учимо да бројимо“ – Док се играмо или поспремамо собу гласно бројимо од 1 до 5. Ако неко зна и даље, настављамо.

ПЕТАК: „Лепе речи“ – Учимо да користимо речи: „Добро јутро“, „Довиђења“, „Изволи“, „Хвала“… Користимо све лутке, меду и куцу како би показали деци како се лепо понашамо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *