17. – 19. фебруар

СРЕДА: УЗБРДО, ПА НИЗБРДО – моторичка активност – Одрасли учврсти канап (придржава га) на врху брдашцета. затим позове децу да се, једно по једно, ухвате за крај канапа и полако пењу на брдашце, где остају све док се не попне и последње дете. Затим се сва деца ухвате за канап и полако силазе на доле.

ЧЕТВРТАК: ВОЋЕ – На картонима су нацртане контуре воћа у три величине, на пример: велика, мала и средња крушка. Посебно се, уз сваки картон, налазе и слике истог воћа у три одговарајуће величине.

Сваки играч добија по један картон и труди се да пре других покупи са стола одговарајуће слике и поређа преко контура на њему.

Распоред воћа на картонима не мора увек ићи од највећег ка најмањем, него и обрнуто, или у различитим положајима – вертикално и дијагонално.

ПЕТАК: ШТА СЕ ЈЕДЕ, А ШТА ПИЈЕ – Донети тањириће, шоље, кекс, сок. разговарати са децом шта се једе, а шта се једе. Одрасли говори: „Сада ћемо пити сок“, а покушава да га сипа у тањирић, кекс ставља у шољу, након реакције и примедби деце сипа сок у шољу, а кекс ставља у тацну.

Разговараће се и о другим намирницама које деца познају. Служићемо лутке соком и кексом…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *