7. – 11. децембар

ПОНЕДЕЉАК: Отисци прстију – Отискујемо прсте. Разгледамо отиске голим оком и лупом. Разговарамо о томе да је сваки човек јединствен, што се види и по отисцима. Отискујемо шаку, украшавамо наше отиске.

УТОРАК: Игре балонима – Деца се крећу по просторији  у којој су балони који лебде. они их лаким ударцима стално подижу – да ниједан не падне на под.

СРЕДА: „Била сам љута, тужна… весела“ – Кртка прича о оновним емоционалним стањима кроз која пролази лик у причи. Током причања одрасли гестовима, мимиком лица и графичким изразом (маском) демонстрира емоције узроковане догађајима у причи. Подстиче децу да кроз игу „каобајаги“ и она изразе емоције: љутњу, тугу и радост.

ЧЕТВРТАК: Проналажење пара по одређеном обележју – Парне слике младунаца и одраслих животиња, слике предмета, цвећа… ће послужити за ову игру.

ПЕТАК: Нађи своје место у кругу – Држећи се за руке деца ходају у кругу. На знак одраслог пуштају руке и слободно трче по простору. Кад одрасли изговори: „Нађи своје место у кругу“ деца се постављају као на почетку игре. При понављању игре деца у кругу ходају у супротном смеру.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *