31. август – 4. септембар

КО ЖИВИ У КУЋИЦИ?

За ову игру користе се играчке: куца, маца, петао… и кућица: Одрасли ће се обратити деци речима: „Погледајте ко је ушао у кућицу. Маца је ушла у кућицу. Мијау, мијау, мијау… мац, мац, мац. Отишла је маца. Нема маце. Ав, ав, ав – дотрчала је куца. И она је ушла у кућицу. Отишла је куца. Нема куце. Ку-ку-ри-ку. Дошао је петлић. Петлићу, петлићу… Ушао је и петлић у кућицу. Нема петлића. Децо, хајде да позовемо све ове животиње. Мацу ћемо звати мац, мац, мац. Урадите ручицом овако (покаже им).“ Затим поново показује мацу. „Гледајте децо, маца је дошла, како је лепа маца.“ Даће деци да је помазе.

„Сада ћемо куцу да позовемо. Ав, ав, ав, дођи нам куцо.“ Децу ће мотивисати да је дозивају и показују ручицама. „Ево, дошла нам је куца. Наша добра куца.“

Децу ће подстицати да зову и петлића. После овако извођене активности свако дете ће само изабрати играчку за самосталну игру.

Продужетак и варирање: понављаћемо активност свакога дана: Додаваћемо и друге животиње, као на пример кравицу, миша, птичицу… Учићемо децу да их позову, да науче како се која животиња оглашава, да показују покрет руком као да је позивају.

Уколико буде могуће крајњем недеље понудићемо деци да се уместо играчака животиња, сама сакрију у кућицу. Позиваћемо једно по једно дете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *