24. – 28. фебруар

СЛИКА МНОГИХ ЛИКОВА

Циљ: Ова активност подразумева лепљење исечених слика дечјих ликова на папиру. Дете користи слике ликова деце различитих боја косе и очију, различитих раса, деце са и без наочара. Ова активност помаже деци да коментаришу сличности и разлике и развијају појам о томе „ко сам ја“. Дете вежба коришћење ситних мишића, ситне моторике и развија креативност.

 Активност: Пустићемо свако дете да одабере папир на којем ће лепити слике. Сваком детету даћемо лепак и штапић. Нека бира слике које се налазе испред њега. Посматраћемо и одговарати на дететове коментаре о дечјим ликовима на сликама. Деца могу да коментаришу боју очију и косе и да постављају питања о боји коже. На ова питања ћемо одговарати јасно и једноставно. На пример: „Да, кожа ове девојчице је светла, а ове друге је тамнија“, или „Ово су наочари: Тај дечак их носи да би боље видео. Твој тата носи наочари, такође“. Помоћи ћемо деци да користе лепак.

 Продужетак и варирање:  Набавићемо слике дечака и девојчица како би навели децу да размишљају о половима. Користићемо и слике беба. Деца овог узраста се веома интересују за бебе.Направићемо групну слику на великом папиру или књижицу са сликама деце. Додаћемо текст и читати „нашу причу“ пред спавање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *