Архиве категорија: План рада „Међедовићи“

План рада за групу „Међедовићи“

 • 11. – 15. децембар

  МОЈА СТАЗА

  Материјал: изолир трака или нека друга врста лепљиве траке у боји, означен део пода у просторији у облику великог правоугаоника.

  Свако дете уз помоћ одраслог прави своју стазу, а потом стаје на старт. На знак одраслог деца крећу ка циљу пажљиво се мимоилазећи.

  Могу и да возе своје аутиће и камионе истом стазом, и да иду ка циљу пажљиво водећи рачуна о томе да се не сударе.

 • 4. – 8. децембар

  КОТРЉАЊЕ И БАЦАЊЕ ЛОПТИ

   

   

  Васпитач и дете котрљају лопту од једног до другог. Дете тако стиче појам „котрљање“ и вежба физичке способности које су потребне за котрљање лопте.

  Васпитач показује детету да убацује лопту у кутију. Дете тако вежба бацање предмета, координацију покрета.

  Бацање и котрљање лопте су тешке вештине које треба увежбавати, а ове активности пружају могућност да се почне са том врстом учења.

 • 27. новембар – 1. децембар

  ИГРЕ ДРВЕНИМ КОНСТРУКТОРИМА

  Подстичемо децу да конструишу кућу, граде мостове, замкове, куле…

  Грађење подстиче стваралачко мишљење, јер док граде деца самостално трагају за решењем. Испробавајући различите могућности деца уче да контролишу предмете којима располажу. Тако стичу сигурност и диживљавају успех, а све то има даје осећај да владају околином и ситуацијом.

   Манипулишући дрвеним конструкторима, деца развијају ситну моторику, координацију покрета, координацију око-рука и вештину комуницирања са другима. Грађење подстиче развој и усавршавање чулног опажања детета, задовољава се природна радозналост у односу на свет који нас окружује.