9. – 13. септембра

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање

Упознајемо се са појмом масе. Говоримо деци наше искуство које смо имали током посете продавнице. Доносимо 1кг брашна, шећера. Пресипамо у друге посуде и стављамо на вагу. Меримо предмете из нашег окружења на ваги, а претходно их процењујемо руком.

Прича пред спавање: “Мачак у чизмама”

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање

Деци вежемо очи и пуштамо музику. Док траје композиција имају задатак да опипају стопалима пасуљ који је постављен по поду и затим ставе у џеп. Када се игра заврши меримо на ваги ко је највише пасуља скупио.

Прича пред спавање: “Жалио се један паун”

енглески језик: Our classroom – 12 – 12,30

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање

Децу делимо у две групе. Постављамо вагу са два таса и испред ње конструктивне материјале распоређене у посудама (коцке, песак, воду и сл.). Једна група има задатак да на једном тасу направе одређен предмет користећи материјал по избору. Друга група посматра и треба да и она направи други предмет сличне масе, а различитог материјала, и постави на тас. Потребно је да група која одговара на изазов направи предмет исте масе.

Прича пред спавање: “Огромна палачинка”

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Од пластелина, теста или глинамола правимо фигуре. Затим одмеравамо њихову масу тако што узимамо у руку две фигуре и процењујемо која је тежа.

Прича пред спавање: “Месечево језеро”

енглески језик: This is my friend – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Деци делимо кутије од шибица. Доносимо конструктивне материјале као што су: песак, пиринач, шљунак, кукуруз, мак, грашак и сл. Задајемо да одаберу један материјал и напуне кутију са њим. Децу делимо у групе да упоређују масу својих кутијица. Нпр. много, али лако – у једној кутији се налази мак, а у другој – грашак. Која има већу масу? Како би игра била занимљивија деца се међусобно мењају.

Прича пред спавање: “Врина бајка”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *