16. – 20. септембра

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање

Васпитач поставља испред деце исечено воће. Деца праве воћну салату. Потребно је након завршенох задатка да међусобно процењују где има више, где мање воћа. Чија салата има највећу масу, а чија најмању.

Прича пред спавање: “Имала Мара јагње”

УТОРАК: Јутарње петоминутно вежбање

Пред децу постављамо коцке. Свако дете има задатак да направи кулу. Постављамо куле једну поред друге и одвајамо пар највећих. Затим издвојене поредимо и подижемо руком како би проценили масу. Деца закључују чија кула има највећу масу. Како би били сигурни можемо раставити коцке и поредити где је више утрошено коцки или их поредити на ваги.

Прича пред спавање: “Мали морнар испловио”

енглески језик: This is my friend – 12 – 13,30

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање

Конструишемо са децом вагу од офингера и две кантице које качимо канапом. Децу затим делимо у две групе. На одређен знак она имају задатак да у што краћем року изаберу неке предмете у соби. Смештају га у кантицу на импровизованој ваги. Победник је група која изабере више предмета са већом масом.

Прича пред спавање: “Маша и једнорог”

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Доносимо следеће конструктивне материјале: лишће, текстилне материјале, вату, вуну, куглице стиропора. Деци делимо по једну свилену чарапу. Имају задатак да направе лопту тако што ће пунити чарапу материјалом по жељи. Након формирања лопти децу постављамо у круг. Додају своју лопту другу испред себе и све тако док свако дете не дође у контакт са сваком лоптом. Разговарамо о њиховим масама. Поредимо их и процењујемо вагајући рукама. Одвајамо лопту која има највећу и најмању масу.

Прича пред спавање: “Мече би да полети”

енглески језик: This is my family – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Меримо своју масу на ваги. Меримо децу и записујемо у свеску. Каже им да ћемо их опет мерити јер ће се њихова маса (као и висина) повећавати.

Прича пред спавање: “Како је зека изгубио реп”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *