4. – 8. фебруар

ПРЕРУЧИВАЊЕ И ПРЕСИПАЊЕ

Када дете покаже жељу да преручује, пресипа, сипа и пресипа воду (дете то ради у кади користећи своје посуде), оно ће уживати да то вежба и развија своју прецизност и изван ових тренутака игре. За почетак, предлажемо детету да пресипа неке крупне семенке – зрна пасуља…

Припремамо две мале посуде и семенке које ће моћи да пресипа из једне у другу. Затим дајемо деци велику кутлачу чија ће употреба захтевати прецизније покрете и више концентрације.

Кад дете постане потпуно опуштено док обавља ову активност можемо му дати на једном послужавнику два идентична бокала, довољно мала и лака да може да их користи. Важно је демонстрирати ову активност детету коришћењем прецизних и спорих покрета да би оно могло добро да их разуме и прихвати.

Узимамо пажљиво један бокал, стављамо га иза другог и полако сипамо да би дете имало времена да посматра како семенке клизе. Затим то поново радимо у супротном правцу. Ако нека семенка падне на послужавник, подижемо је, користећи палац и кажипрст. Све ове врсте пресипања заинтересоваће дете и можемо лако да измислимо и друге.

Музичко забавиште: „Другарство“ – понедељак – 9 – 9,30

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *