3. – 7. децембар

ПОНЕДЕЉАК: Радни лист “Мала школа”

Млађи: Тражимо разлике на сликама на којима се налазе кока и пилићи, вежбамо графомоторику тако што бојимо јесењи лист. Упознајемо и откривамо какво је време напољу. Лепимо одговарајуће сличице.

Старији: Бојимо зимске капице одређеним бојама (плава, жута, црвена), бројимо колико их има, спајамо цртице и помажемо маци да дође до клупка, спајамо парове (чекић и ексер, шерпу и поклопац, виљушка и нож, лампа и сијалица).

Прича пред спавање: “Горе у авиону”

Музичко забавиште: “Куцање ритма” – 9,30 – 10

УТОРАК: Формирање појмова ГОРЕ-ДОЛЕ, кроз различите примере из непосредног окружења. Идемо у шетњу, разговарамо шта је горе (небо, птице, сунце, авион), а шта доле (трава, земља, аутомобили). У нашој соби тражимо које се то играчке налазе на горњим, а које на доњим полицама.

Прича пред спавање: “Дик Витингтон и његова маца”

енглески језик: Santa’s coming – 9 – 9,30

СРЕДА: Обрада басне “Гавран и лисица”, разговарамо о прочитаној басни, ко је то горе (гавран), а ко је доле (лисица). Илуструјемо басну и након тога правимо изложбу радова.

Прича пред спавање: “Мудри трик малог слона”

ЧЕТВРТАК: Моје тело – Шта је то на нашем телу горе (глава, очи, нос, уста, итд.), а шта доле (колена, стопала, ноге, итд.). Присећамо се песмице “Глава, рамена, колена и стопала”, играмо уз њу и понављамо одређене покрете.

Прича пред спавање: “Чудовишта заувек”

енглески језик: Santa’s coming – 9 – 9,30

ПЕТАК: Игра кроз коју вежбамо концентрацију, “Дан-Ноћ”, када кажемо дан деца треба да устану, а када је ноћ треба да чучну, скачемо горе-доле, подижемо руке горе, спуштамо их доле, стављамо играчке на полице, неке треба да стоје горе, а неке доле.

Прича пред спавање: “Мрав и скакавац”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *