17. – 21. децембар

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Предшколска група: Постављамо откривалицу. На папиру је нацртана шума прекривена снегом у којој медвед у пећини спава, птице на грани, јазавци испод земље у рупи, вукови у чопору. Папир прекривамо мањим папирима. Деца прилазе и откривамо. Да би открили део морају тачно да одговоре на питања везана за промене у шуми током зиме. Истичемо које животиње видите на паноу и како се оне понашају зими.

Решавање задатака у часопису “Крцко”.

Млађа група: Разговарамо о животињама – зимским спавалицама (медвед, јеж, веверица, риба, жаба, миш, хрчак, итд., показујемо апликације) Како изгледају? Чиме се хране? Где се крију током зиме? Помињемо и птице које се селе у топлије крајеве.

Прича пред спавање: “Гавран и лисица”.

УТОРАК: јутарње петоминутно вежбање.

Предшколска група: Изводимо покретну игру. Када изговоримо име једне животиње деца опонашају шта она ради зими. Нпр. када кажемо медвед деца лежу да спавају, када кажемо вук они се скупљају у чопоре, тј. мање групе. Када кажемо јазавац деца чучну, а када кажемо птица деца стоје раширених руку. Пратимо децу и испада дете које погреши. Решавамо задатке у радном листу из математике: усвајање појмова унутар-ван.

Млађа група: Интерпретација приче „Јежева куцића“ Бранко Ћопић, разговор о причи (Ко се појављује у причи? Ко је кога позвао на ручак? Зашто Јежурка Јежић није желео да преспава код лије? Зашто су се лисица, вук, медвед и дивља свиња чудили јежу? Да ли су и они имали своју кућицу?…)

Прича пред спавање: “Лав и миш”

Енглески језик: New Year‘s resolutions – 12 – 12,30

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање.

Предшколска група: Од гласа до слова З (тражимо предмете, имена које почињу и које се завршавају на слово З. Тражимо слово З у средини и на крају речи). Попуњавамо радне листове из развоја говора – гласови могу бити различити. Читамо причу „Зечица Тина иде на зимовање“, разговарамо о прочитаном.

Млађа група: Обрада бројалице „Падај, падај, снеже“; радимо задатке у радном листу Мала школа.

Прича пред спавање: “Баш такав какав си”

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Музичко забавиште: „Деда Мразе, деда Мразе“ – 9 – 9,30

Предшколска група: нудимо деци хамер, папире у боји, вату и правимо животиње које спавају целу зиму: медведа, јежа, итд. Решавамо задатке у радном листу из Света око нас.

Млађа група: Ликовна активност: пресликавамо темпером животиње на папир, деца бирају животињу која је оставила највећи утисак на њих. Током сликања слушамо композиције Л. Ван Бетовена: За Елизу

Прича пред спавање: “Летење у балону”

Енглески језик: Jingle bells – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање.

Предшколска: Упознајемо децу са северним и јужним полом. Говорећи како је тамо увек хладно током целе године. Да бисмо им што боље приближили непознато доносимо макету. Говоримо о белим медведима, пингвинима, поларним лисицама и другим животињама које живе на наведеном месту. Правимо пингвине од папирних ролница и помоћу стиропора израђујемо макету северног пола.

Млађа група: Математичка активност: игра „Наћи своју кућицу“, деци се поделе медаљони различитих облика (круг, квадрат, троугао), задатак је да пронађу своју кућицу на знак васпитача, тако што ће утрчати у обруч у ком се налази исти облик као на њиховом медаљону. Ко погреши испада из игре. Циљ игре је упознавање и упоређивање облика.

Прича пред спавање: Медвед и лисица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *