17. – 21. децембар

ПОНЕДЕЉАК: Радни лист „Мала школа“

Млађи: тражимо парове, свака рукавица има свој пар, повезујемо исте рукавице, лепимо поклоне испод јелке, заокружујемо слике књига у којим се говори о Деда Мразу и Новој години.

Старији: на слици бојимо само играчке (лутка, коцке, лопта, медвед), какво је време напољу, коју одећу облачимо у зависности да ли је топло, кишовито, снежно време? Лепимо по три лопте испред сваког детета.

Прича пред спавање: “Уображени свештеник”

Музичко забавиште: “Деда Мразе, деда Мразе” – 9,30 – 10

УТОРАК: Рукавице, чему служе, како изгледају, од чега се праве, где можемо да их купимо? Правимо рукавице од различитих материјала и украшавамо по жељи деце.

Прича пред спавање:“Тигрови трагови“

енглески језик: Jingle bells – 9 – 9,30

СРЕДА: Обрада приче „Јелка“ В.Сутејева, разговармо о поменутој причи, како изгледа јелка, где расте? Од хамера и папира правимо нашу „групну“ јелку.

Прича пред спавање: “Плашљива веверица“

ЧЕТВРТАК: Правимо полигон спретности, прескачемо препреке како бисмо дошли до јелке и поклона који се налазе на другом крају собе, помажемо Деда Мразу да дође до ирваса тако што му помажемо да заобиђе препреке и нађе скривене поклоне у соби.

Прича пред спавање: “Трка низ реку“

енглески језик: Jingle bells – 9 – 9,30

ПЕТАК: “Детињци“ – пошто нам се приближава овај диван празник који је посвећен деци разговарамо о томе шта радимо тога дана, коме је празник посвећен, како се „одвезујемо“? Правимо мале поклончиће које ћемо дати својим најбижима како бисмо се „одвезали“.

Прича пред спавање:“Ананси и његови синови“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *