10. – 14. децембар

ПОНЕДЕЉАК: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска група: Истражујемо како настаје снег, шта се дешава са снегом када је на собној температури, шта се дешава када се отопи и поново га изнесемо напоље на ниску температуту? Уочавамо промене и говоримо о агрегатним стањима које снег може да има (течно, чврсто). Решавање задатака у часопису „Крцко“.

Млађа група: разговарамо шта је ледено и хладно напољу, које је годишње доба када пада снег, шта све можемо да радимо са снегом? Како правимо Снешка Белића, грудву? Усвајамо појам лопта-круг. Нудимо деци два круга и правимо снешка од папира.

Прича пред спавање: „Мало јагње“

УТОРАК: јутарње петоминутно вежбање

Предшколска група: Излазимо у двориште вртића. Посматрамо своју сенку на снегу или уколико нема снега на белом чаршафу. Узимамо друге предмете и посматрамо сенке. Постављамо папире и цртамо сенке. Решавање задатака у радном листу Свет око нас – Сенке.

Читамо причу: Крцо Орашчић и краљ мишева Е.Т.А.Хофман

Млађа група: усвајање стихова песме „Први снег“. Разговарамо о тексту и томе када пада први снег. Решавање задатака у часопису „Крцко“.

Прича пред спавање: „Лав кукавица“

Енглески језик: New Year‘s tree – 12 – 12,30

Дом културе: Крцко Орашчић и четири краљевства – 16 – 17,40 часова

СРЕДА: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска група: Од гласа до слова Ж (тражимо предмете, имена која почињу и које се завршавају на слово Ж. Тражимо слово Ж у средини и на крају речи). Попуњавамо радне листове из говора – гласови могу бити различити.

Млађа група: разговарамо како се облачимо када излазимо у двориште да се играмо са снегом. Доносимо различите рукавице, капе, шалове. Уочавамо да су неке рукавице имају прсте, а неке не. Ликовна активност: украшавамо рукавице и капе од папира.

Прича пред спавање: „Баш такав какав си“

ЧЕТВРТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Музичко забавиште: „Зима, зима, е па шта је“ – 9 – 9,30

Предшколска група: Како се облачимо када пада снег? Узимамо рукавице, бројимо колико има прстију. Упознајемо се са бројем један. Стављамо рукавице на руке и уз помоћ десет прстију правимо једну грудву (уколико не буде снега импровизујемо). Маказама сечемо по једну рукавицу и белом темпером отискујемо једну шаку. Решавамо радне листове из математике: број један.

Млађа група: уз помоћ звечки радимо ритмичку вежбу уз песму „Пахуља“. Решавамо задатке у радном листу „Мала школа“.

Прича пред спавање: „Летење у балону“.

Енглески језик: Presents – 12 – 12,30

ПЕТАК: Јутарње петоминутно вежбање

Предшколска и млађа група: Покретна игра – нудимо деци обручеве, искројене кружиће, шаргарепу и лонац. Деца се деле у парове и на одређен знак је потребно да формирају Снешка Белића. Затим излазимо у двориште и организујемо игру да грудвом погоде мету. Уколико не буде снега деци дајемо мале лоптице које ће бити величине као грудва.

Прича пред спавање: „Лисац и колачи“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *