29. октобра – 2. новембра

ПОНЕДЕЉАК: Радни лист “Мала школа”деца имају задатак да помогну чувару зооврта тако што ће пронаћи на слици животиње које су побегле из кавеза, бојимо жабице зеленом бојом, упознајемо и откривамо шта је све хладно (сладолед, снег) и шта је све топло (чај, ватра,).

Прича пред спавање: ”Оловни војник”

Музичко забавиште: „Била мама кукумка“ – 9,30 – 10

УТОРАК: Вешти прстићи праве облаке од туфера и конца – игра кроз коју развијамо одређене покрете. Разговарамо о облацима, цртамо их, итд.

Обрада песме: „Облак

Не плачи мали облаче

Доста си заливао земљу.

Киша је престала, опет је топло

Идемо напоље да газимо барице. 

Прича пред спавање: ”Перкин проблем ”

Енглески језик: How old are you? – 9 – 9,30

СРЕДА: Необична школица, у оквиру активности из почетних математичких појмова деца ће имати прилику да одиграју ову занимљиву игру. Најпре се узима коцка и баца се, зависно од тога који геометријски облик (троугао, круг, квадрат, правоугаоник) се на њој добије, дете има задатак да скочи на поље на којем се тај  облик налази.

Прича пред спавање: ”Алекса и египатска магија”

ЧЕТВРТАК: Ритмичка обрада песмице ”Капље киша капљицама”, уз одређене покрете – оришћењем музичких инструмената  ритмички ћемо обрадити ову композицију.

Прича пред спавање: ”Дечак који је желео још кише”

Енглески језик: How old are you? – 9 – 9,30

ПЕТАК: Полигон спретности, скачемо по барицама, прескачемо их, опонашамо како пада киша, како се кријемо од ње, како се скривамо од ветра, итд.

Прича пред спавање :”Једног кишног дана”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *