28. мај – 1. јуни

ПОНЕДЕЉАК: Ослањамо се на дечје сећање и искуство о инсектима који светлуцају у мраку. Наводимо их да се сете како се зову и започињемо разговор о свицу. Показујемо слику и изражајно казујемо текст „Свитац тражи пријатеље“. Вршимо анализу текста и деца препричавају оно што су чула. Изводимо поуку на основу анализираног.

музичко забавиште: Слушање музике – 15 – 15,30

УТОРАК: Упознајемо децу са штетним инсектима: кромпирова златица, комарац, мува итд. Показујемо њихов изглед, како штете човеку и како се штитимо од њих. Доносимо заштитне креме од уједа комарца, објашњавамо како и када их користимо. Истичемо последице каје мува ствара и како златица уништи кромпир и поједе лист.

Деца износе своја искуства са наведеним инсектима.

енглески језик: Spring games -14,45 – 15,15

СРЕДА: Подсећамо се инсеката које смо до сада помињали. Деци пуштамо звукове инсеката, а они их препознају. Затим васпитач изговара једног инсекта, а деца га опонашају покретима. Игра траје све док деца покажу интресовање или док не именујемо све инсекте.

Радимо задатке у часопису Крцко.

Позориште Кикинда – Весели распуст

ЧЕТВРТАК: Обилазимо парк у близини вртића. Пажљиво скупљамо инсекте у једну посуду. Постављамо их тако да сва деца могу да их посматрају. Уочавамо како се понашају, како се крећу, где смо их нашли. Узимамо лупе, деца гледају шаре и остале карактеристике. Враћамо их у природу.

енглески језик: Spring games -14,45 – 15,15

ПЕТАК: Доносимо разноврсне материјале. Постављамо на столове и деца праве различите врсте инсеката по свом избору. Нпр: прстићима умакањем у црну темперу осликавају мраве по зеленим тракама или исцртаном мравињаку, праве бубамару од папирних тањира, пчелу од папирне ролне, лептира од пластичних чепова…

      Сакупљамо радове и смештамо „инсекте“ на велики зелени хамер који нам преставља импровизовану ливаду.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *