7. – 11. август

ПОНЕДЕЉАК:

Дружење са папагајом. Наш нови друг у вртићу зове се Пипи и желимо да се што боље упознамо са њим. Посматрамо га, хранимо, певамо му и разговарамо о папагајима, учимо све о њима.

УТОРАК:

Кување чорбе – у велику шерпу убацујемо поврће, солимо, мешамо и пробамо. Донећемо разне састојке и „послужити“ наше јело у тањирићима. Обавезно „палимо“ и „гасимо“ шпорет, дувамо у чорбу, јер је топла и перемо посуђе на крају игре. Бришемо посуђе крпицама и одлажемо га на одређено место.

СРЕДА:

Лепеза – за ове вреле летње дане од папира правимо лепезе како би се расхладили. Пре самог савијања, шараћемо папир оловкама у боји.

ЧЕТВРТАК:

Вежбамо бон-тон. Свако дете ће изаћи из собе, позвонити и рећи осталој деци „добар дан“. Другари ће гласно и јасно одговорити са „добар дан“, а на изласку са „довиђења“. Јако је важно да научимо да васпитаче поздравимо ујутру на пријему и поподне на одласку, јер и они поздрављају нас.

ПЕТАК: Провлачење између чуњева задатом путањом. Поставићемо препреке које деца пролазе ходајући или пузећи. Анимирамо их да између чуњева прођу на пр. Као глиста, као мачка, као зекан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *