Покренимо нашу децу – систематски физијатријски преглед деце

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Српски савез професора физичког васпитања и спорта, покренули су програм под називом „Покренимо нашу децу“. Тим програмом уводи се свакодневна физичка активност у свим основним школама у Србији, у циљу превенције лошег држања, деформитета кичме, гојазности и неактивности код млађих ученика. Програм је покренут после забрињавајућих  статистичких података који кажу да је чак 70% ученика недовољно физички активно, сваки четврти ученик  гојазан, док сваки пети има лоше држање.

aleksandra-kostićУ ОШ Вук Караџић као наставак програма „Покренимо нашу децу“, уследио је и физијатриjски  систематски преглед   ученика – дијагностика  деформитета кичменог стуба са прегледима стопала.

Ова акција се спроводи уз сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја и у сарадњи са Удружењем педагога физичке културе Београда, Министарства омладине и спорта, Ековел центра за корекцију стопала, Вишом медицинском школом у Београду и Заводом за спорт и медицину спорта Републике Србије.

pokrenimo-nau-decuМерења и дијагностику у Чачку  обавили су докторка Невенка Јовичић, специјалиста физикалне рехабилитације и субспецијалиста дечије рехабилитације и Александра Костић, физиотерапеут струковних студија и представник фирме Ековел.

После обраде добијених података уследиће пројекат који ће омугућити превентивно  и корективно вежбање.

КРАЈЕМ МАЈА, ПОЧЕТКОМ ЈУНА МЕСЕЦА У ПУ „ГИМНАЗИОН“ ОБАВИЋЕ СЕ ПРЕВЕНТИВНИ ФИЗИЈАТРИЈСКИ СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕД ДЕЦЕ. 

Преглед је бесплатан и обавља се уз сагласност родитеља. Васпитачи ће Вам наредних дана поделити образац сагласности који треба да попуните и потпишете уколико сте заинтересовани за овај преглед. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *