31. октобар – 4. новембар

ПОНЕДЕЉАК: Весели кишобрани – да више не бринемо око кише направићемо кишобране који ће стајати у вртићу. Користићемо папир и фломастере. пробаћемо сви заједно да се сакријемо испод папирног кишобрана. Направићемо изложбу за родитеље. Циљ нам је да деца развијају машту.

УТОРАК: Скакућемо по блатњавим барицама. Позивамо другаре да обују своје гумене чизме (каобајаги) и упадну у барицу – већу и мању (математика – релације). Пошто смо с еупрљали од блата, перемо се, опет каобајаги – отварамо чесму, пустимо воду, трљамо руке сапуном, бришемо „пешкиром“… Ове радње понављамо уз речи песме „Прљаве руке“. Деца воле да раде „каобајаги“.

СРЕДА: Данас је у нашој групи гост госп. Синтисајзер. Долази нам из старије васпитне групе и жели да га деца свирају. Позивамо једно по једно дете да нам „одсвира“ нешто, а затим да стисне дирку, па направи покрет. Одушевљена публика наградиће свако дете аплаузом. Учимо се стрпљењу, вежбамо пажњу, али и координацију покрета уз музику.

ЧЕТВРТАК: Направићемо „лутке“ на штапу од два листа. Наћи ћемо два већа листа и деца ће помоћи да направимо очи, нос, уста, зубиће. Када направимо јесење лутке замолићемо их да нам испричају како је живети на дрвету, шта се деси када дође јесен, како му је кад пада киша, а како кад их деца газе испод дрвећа. Циљ нам је да богатимо речник дтеета, да откривају јесење промене у окружењу, да развијамо емпатију према природи.

ПЕТАК: Организујемо ручак у групи. Много смо гладни. Пола групе иде у набавку аутићима, колицима и пешке и за то добијају кесе. Друга половина припрема ручак: укључује шпорет, припрема посуђе, пере донете намирнице… Негујемо сарадничке односе, играмо игре улога, учимо по моделу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *