24. -28. октобар

ПОНЕДЕЉАК: Користимо радне листове да научимо како се чува животна средина. Ако негујемо и заливамо биљке оне ће израсти. Пажљиво гледамо шта је на слици и лепимо кантице за заливање испред сваке силуете. Док то радимо, говоримо деци да о неким биљкама бринемо ми (саксије на прозору), а о некима и ми и природа (дрвеће у парку).

УТОРАК: Обрада песме:                           „Хвала јесени“

 Ево драга дечице воћа свакојака:

грожђа бела, грожђа црна,

јабука и крушака.

Ове лепе дарове, јесен нам је дала.

Драга наша јесени, од срца ти хвала.

Деца први пут слушају рецитовање васпитача, а затим сами покушавају индивидуално, или у пару, у групи. Користимо апликације воћа и слике јесени.

СРЕДА: Израда паноа: Дрво на ветру. Користимо салвете. Деца цепкају црвене, жуте и наранџасте салвете и лепе их на дрво. Анимирамо другаре да се њишу на ветру, да удахну дубоко и издахну како би нас одували. Говоримо да је то дисање, тако ми дишемо, а дрвеће то ради преко свог лишћа.

ЧЕТВРТАК: Погоди по укусу. Након рецитовања научене песмице дете зажмури и стави воћкицу у уста. Када поједе каже шта је то: јабука, крушка, грожђе. Каквог је укуса? Да ли му се свиђа? Зна ли где расте? Позиовамо другаре да се подигнемо високо и уберемо ајбуке, затим грожђе, а сасвим ниско да почупамо траву или сакупимо лишће.

ПЕТАК: Пачји плес – Учимо кораке уз једну од најпознатијих дечјих песама. Квачемо кљуновима, машемо крилима и врцкамо репићима. Развијамо код деце спретност и окретност, координацију покрета и љубав према музици. Док не савладамо покрете ђускамо индивидуално, затим у пару (развијамо сарадничке односе у групи).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *