10. – 14. август

ДРАМАТИЗАЦИЈА БАЈКЕ „ЦРВЕНКАПА“

  Гињол лутка Црвенкапа носи у руци корпу и прича деци да је кренула да набере цвеће за своју баку. Позива децу да јој помогну, „беру“ цвеће расуто по соби, природно или исечено од колаж папира. Бака највише воли црвено цвеће (другог дана плаво, жуто…), а деца у Црвенкапину корпу стављају само црвене цветове. Црвенкапа мирише цвеће, подстиче децу да и она то чине. Захваљује се деци, поздравља их и одлази. Ова игра може да се организује у соби, у дворишту или парку.

Наредног дана лутка Црвенкапа ће позвати децу да праве колаче за баку. Направићемо тесто за колаче и даћемо деци оклагије, модлице, калупе… да праве клаче за баку.
Када направе колаче, узеће цвеће и колаче и кренуће код баке. Пролазиће кроз шуму (између столица, столова, сунђера…) и певаће песму „Ко се боји вука још“. Лутка бака ће их дочекати, радоваће се сусрету и што су „преварили“ злог вука.

Тако ћемо читаве недеље корак по корак драматизовати бајку „Црвенкапа“. Старијој деци ћемо понудити улогу Црвенкапе, маме, баке, ловца, вука.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *