13. – 17. октобар

ПЕВАЊЕ

 ЦИЉ: Слушање музике је богато искуство за учење детета, јер оно ужива у ритму, понављању и различитим интонацијама. Кад дете пева уз речи песме, осим што се забавља, оно учи интонацију и вештину имитирања. Иако је дететово прво искуство са песмицама везано за једноставне покушаје да исприча и понови оно што чује, његово певање временом постаје јасније и његове речи се могу разумети. Дете често усаврши певање неколико омиљених песама и на тај начин речи почињу да се користе и ван контекста певања.

 АКТИВНОСТ: Певаћемо једноставне ритмичне песмице са кратким рефренима. То могу бити песмице од две-три строфе. За дете ће бити много драгоценије искуство учења уколико песма може да се пева уз неку познату причу. Искористићемо „Причу о Ваљушку“.

Док радимо свакодневне рутинске ствари, као што су храњење, пресвлачење, шетња, поспремање… певаћемо кратке песме које су детету познате.

Мрмљаћемо и звиждукати познату мелодију и додавати бесмислене слогове, на шаљив начин. Кад дете пева неку песмицу на сличан начин, имитираћемо га. Певаћемо заједно и играти или радити једноставне покрете телом и рукама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *