17. – 21. март

ВОЖЊА АУТОБУСОМ

Циљ: деца се возе у замишљеном аутобусу. Користе машту и уче о аутобусу.

Материјал: столичице и кап за возача

Припрема: Поставићемо столице једну иза друге, онако како стоје у аутобусу. Најбоље је да се игра четворо или више деце.

Активност: Прво ће се одрасли претварати да је возач аутобуса. Сешће на прву столицу на почетку колоне и претварати се да држи волан у рукама. Објасниће деци да је возач аутобуса и рећи ће: „ Да ли желите да се возите аутобусом? Уђите и седите. Сад ћемо да се возимо.“ Кад деца седну може да их пита:“ Да ли желите да идемо у куповину? Аутобус баш иде до продавнице.“ Претвараће се да вози и имитираће звук мотора. Питаће свако дете куда жели да иде. Ако неко од деце жели да буде возач, даће му капу и сешће међу путнике. Наставиће са активношћу док су деца заинтересована.

Продужетак и варирање: Млађа деца ће волети само да седају и устају са столица. Малу децу ћемо држати у крилу да би и она могла да се играју.

Старија деца ће желети да у аутобус унесу лутке и плишане играчке.

Претвараћемо се да путујемо на разна места, да излазимо из аутобуса, обилазимо место на коме смо, враћамо се у њега и путујемо даље. Претвараћемо се да купујемо карте, скрећемо, кочимо…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *