9. – 13. децембар

ПРАВЉЕЊЕ ПОКЛОНА

ЦИЉ: Деца праве поклоне једна другима тако што играчке које се налазе у соби, пакују у кутије и увијају. Тиме стичу осећање давања и вежбају ситну моторику. Увијање поклона развија и креативност.

МАТЕРИЈАЛИ: кутије, папир за увијање, селотејп, украсна трака, машне…

АКТИВНОСТ: Посматраћемо децу док истражују кутије. Предложићемо детету да упакује играчку са којом се игра. Почећемо тако што ћемо играчку ставити у кутију, а затим поклопити кутију. Можда ће дете желети да се игра на овај начин, пре него што почне да увија. Кад дете буде спремно за увијање, помоћићемо му да изабере украсни папир и да га залепи на кутију. Подсетићемо га да пре увијања стави играчку у кутију. Кад је поклон упакован охрабрићемо дете да га преда другу или другарици. Можемо рећи: „Петре, ово је за тебе.“ Даћемо им до знања да прималац поклона може да га отвори. Некој деци ће бити тешко да одустану од поклона који су упаковали и да га предају другоме. Подстицаћемо их да дају и деле, али и да прихвате да нису сва деца за то.

Предложићемо деци да упакују поклоне за родитеље.

ПРОДУЖЕТАК И ВАРИРАЊЕ:

  • Млађа деца могу само да сакривају играчке у кутије и да их налазе.
  • Уместо украсним папиром, кутије можемо да украшавамо и фломастерима или бојицама.
  • Узећемо велику кутију коју може да украшава група деце. То може да траје неколико дана.
  • Нека деца су одушевљена селотејпом. Можемо им организовати активност у којој ће комадиће лепљиве траке лепити на велики папир. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *